ua en ru

Греція ніколи не розплатиться з ФРН за надану їй фінансову допомогу, - експерт.

Греція ніколи не розплатиться з Німеччиною за надану їй фінансову допомогу, переконаний президент інституту економічних досліджень Ifo Ханс-Вернер Зінн, передає Deutsche Welle.

На його думку, уряд Греції, в кінцевому рахунку буде неспроможним вести політику жорсткої економії і через кілька років буде просити Німеччину пробачити їй борг з політичних причин. Експерт вважає, що як тільки гроші будуть виділені - у Німеччини не залишиться жодних важелів тиску на Афіни.

Президент Ifo також висловив думку, що Німеччина не повинна дозволяти чинити на себе натиск тим країнам, які самі винні в бюджетних гріхах. "Цілком зрозуміло, чому іспанці і італійці вимагають від Берліна надати фінансову допомогу Греції без будь-яких умов, адже Греція є прецедентом, який згодом виявиться вигідним і для них", - вказав він.

Відзначимо, голова Європейської ради Херман ван Ромпей повідомив, що переговори про надання кредитів Греції йдуть за планом і 10 травня відбудеться саміт країн зони євро, на якому буде ухвалено рішення про виділення грошей.

Тим часом загроза дефолту в Греції і зниження кредитного рейтингу цієї країни призвело до рекордного падіння курсу євро за останній рік - на ранкових торгах у Японії один євро продавався за 1,3144 долара США.