ua en ru

Греція й іноземні кредитори досягли фінальної угоди щодо пакету реформ

Греція й іноземні кредитори досягли фінальної угоди щодо пакету реформ Фото: Евклід Цакалотос розповів про домовленість із кредиторами

Вона включає зміну трудового законодавства, енергетичну реформу, скорочення пенсій і підвищення податків

Греція та її іноземні кредитори досягли фінальної угоди щодо проекту реформ у країні. Про це заявив міністр фінансів Греції Евклід Цакалотос, передає агентство Reuters.

Зазначено, що угода включає в себе зміну трудового законодавства, а також енергетичну реформу, скорочення пенсій і підвищення податків, що вважається значним досягненням у переговорах із міжнародними кредиторами, які почалися в жовтні 2016 року.

"Переговори за технічною угодою були завершені з усіх питань <...> шлях до переговорів щодо списання заборгованості прокладено", - сказав Цакалотос.

Повідомляється, що Афіни вже пообіцяли скоротити пенсії в 2019 році і підвищити податки в 2020 році, щоб заощадити до 2% ВВП.

Тепер Греції потрібно вживати нових заходів, перш ніж міністри фінансів єврозони схвалять виділення кредитів. Афінам потрібні 7,5 млрд євро на погашення частини боргу. Наступне планове засідання Єврогрупи відбудеться 22 травня, на ньому в тому числі буде обговорюватися й це питання.

Іноземні кредитори регулярно проводять оцінку виконання Грецією своїх вимог: це Єврокомісія, Європейський центробанк, Міжнародний валютний фонд і Європейський механізм стабільності.

Нагадаємо, раніше МВФ погрожував відмовитися від участі в подальшій фінансовій допомозі Греції у разі, якщо її борг не буде реструктуровано.