ua en ru

МВФ пригрозив відмовитися від участі в подальшій фінансовій допомозі Греції

МВФ пригрозив відмовитися від участі в подальшій фінансовій допомозі Греції Фото: Крістін Лагард

МВФ відмовиться від фіндопомоги в разі, якщо борг Греції не буде реструктуровано

Міжнародний валютний фонд (МВФ) погрожує відмовитися від участі в подальшій фінансовій допомозі Греції у разі, якщо її борг не буде реструктуровано. Про це директор МВФ Крістін Лагард заявила в інтерв'ю провідним європейським газетам, передає Deutsche Welle.

"Якщо борговий тягар Греції виявиться непосильним за критеріями МВФ і не буде відповідати розумним параметрами, фонд відмовиться від участі в цій програмі", - підкреслила Лагард.

За її словами, фонд переконаний в необхідності "певної реструктуризації грецького боргу", а також в тому, що Греція повинна твердо стати на шлях реформ. Директор МВФ констатувала успіхи Греції в сфері реформ, але підкреслила, що для участі фонду фінансової допомоги цій країні Афінам слід виконати і іншу умову - реструктурувати борг.

Лагард вважає, що участь МВФ в програмі фінансової допомоги Греції не настільки важлива, оскільки ця країна отримує підтримку по каналах Європейського стабілізаційного механізму (ESM), який "дуже міцний у фінансовому відношенні".

Відзначається, що Греція потребує новий транш з міжнародного пакету фінансової допомоги на загальну суму 86 млрд євро, щоб виплатити борги в липні. Переговори про виділення цього траншу, однак, тривають, оскільки МВФ ще не визначився в питанні про участь в цій програмі.

Нагадаємо, в лютому прем'єр-міністр Греції Алексіс Ціпрас попередив Міжнародний валютний фонд і міністра фінансів Німеччини Вольфганга Шойбле, що в ситуації навколо грецької боргової кризи вони повинні "припинити грати з вогнем".