ua en ru

Греція перекинула на кордон з Туреччиною 7 тисяч військових

Греція перекинула на кордон з Туреччиною 7 тисяч військових Фото: грецький прапор (pixabay.com)

Греція заявляє, що Туреччина продовжує провокації

Сім тисяч військових збройних сил Греції переміщені на острови Егейського моря і в прикордонну зону на сході країни на тлі сплеску напруженості у відносинах з Туреччиною. Про це заявив міністр оборони Греції Панос Камменос, повідомляє Greek Reporter.

Міністр назвав Туреччину "ворогом, який продовжує провокувати нас" і оголосив, що розпорядився про розгортання 3500 військовослужбовців на грецьких островах в Егейському морі і ще 3500 бійців вздовж кордону з Туреччиною у Фракії.

"Якщо у них (турків, - ред.) є мужність, нехай наважаться кинути виклик хоч сантиметру (грецької, - ред.) землі. Греки об'єднані і розіб'ють їх", - заявив Камменос у зверненні до військових, перебуваючи на східному острові Ікарія 4 квітня.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, в парламенті Греції схвалили рішення про виділення 1 млрд євро на прискорену оборонну програму в рамках модернізації армії.

Повідомляється, що дане рішення було прийнято на засіданні парламентського комітету з оборони за участю міністра оборони Греції Паноса Каменосива. На засіданні, зокрема, обговорили нагальні потреби сухопутних, морських і повітряних збройних сил.