ua en ru

Греція звинуватила Туреччину у підтримці контрабандистів, що перевозять біженців

Греція звинуватила Туреччину у підтримці контрабандистів, що перевозять біженців Фото: президент Греції Прокопіс Павлопулос

Президент Греції назвав "работоргівлею" бізнес контрабандистів

Президент Греції Прокопіс Павлопулос звинуватив Туреччину в заступництві злочинцям, які займаються нелегальним переправленням біженців до Європи. Про це він заявив німецькій газеті Süddeutsche Zeitung.

"Я відчуваю сильні побоювання, що турецькі контрабандисти, які перевозять людей, отримують підтримку від влади. Насамперед, портові адміністрації роблять вигляд, що їм нічого невідомо", - зазначив Павлопулос.

За його словами, у влади Греції є докази, а бізнес контрабандистів - це "свого роду работоргівля".

На думку президента Греції, Туреччина, з якою ЄС домовився про співпрацю у вирішенні міграційного кризи, не робить нічого, щоб знизити кількість біженців, які прибувають до Європи. Досі Туреччина не виконала жодних своїх зобов'язань перед ЄС, стверджує Павлопулос.

Зазначимо, офіційний візит грецького президента в Німеччину розпочнеться 18 січня. Під час візиту запланована його зустріч з канцлером ФРН Ангелою Меркель, міграційну політику якої Павлопулос назвав "хоробрий", однак чреватої "високу політичну ціну".

Нагадаємо, Греція має намір провести міні-саміт з питань міграції з главами Німеччини та Туреччини на початку 2016 року.