ua en ru

Греція без новин: В країні проходить страйк працівників ЗМІ

Працівники ЗМІ Греції 28 травня вийшли на добовий страйк. Як повідомляє Euronews, в країні мовчить більшість радіо- та телеканалів, не оновлюються стрічки інтернет-сайтів, не працюють інформаційні агенції. Відповідно, у вівторок не вийде більшість газет. Журналісти протестують проти скорочення зарплат та можливого скорочення працівників редакцій.

"Не тільки наша робота страждає від цього страйку, але й громадськість. Новини безцінні. Ми намагаємося донести до кожного, що бідні та незахищені працівники не можуть робити новини, а без новин країна не може існувати", - сказав президент грецького союзу журналістів.

Працівники ЗМІ вимагають підписати колективні трудові договори. Профспілки кажуть, що такі папери гарантуватимуть кращий захист та умови роботи, ніж індивідуальні.

В Греції продовжується затяжна економічна криза, яка призвела до політичних проблем в країні. Зараз у Греції призначений тимчасовий Кабінет міністрів, повноваження якого обмежені. Нові вибори в парламент країни пройдуть 17 травня.