ua en ru

Греція 29 липня отримає кредитний транш в 2,5 млрд євро у разі виконання всіх умов міжнародних кредиторів

Греція отримає черговий транш у розмірі 2,5 млрд євро в разі виконання Афінами всіх попередніх умов позики 29 липня 2013 р. Про це повідомив сьогодні глава Єврогрупи за підсумками відбулася телеконференції робочої групи йерен Дейсселблем.

За його словами, Греція до теперішнього моменту виконала всі умови крім одного, схвалення якого парламентом країни очікується 25 липня 2013 р.

"У разі схвалення цієї умови грецьким парламентом всі формальні процедури з виділення траншу можуть бути завершені до 29 липня 2013 р.", - уточнив він.

Раніше повідомлялося, що Німеччина має намір відкласти до 26 липня 2013 р. підписання рішення про виплату чергового траншу Греції у розмірі 2,5 млрд євро, щоб переконатися у виконанні Афінами всіх попередніх умов позики.

У листі заступника міністра фінансів ФРН Штеффена Кампетер йдеться, що Європейська комісія і раніше чекає від Греції підтвердження того, що всі необхідні від уряду країни заходи були прийняті. До цього дня лише 17 з 22 умов, висунутих міжнародними кредиторами, були офіційно дотримані. За словами Кампетер, цього недостатньо, щоб отримати схвалення парламентського комітету з бюджету Німеччини, без якого перерахування грошей відбутися не може.

Читайте також: Парламент Греції посилив економію заради нового траншу від трійки кредиторів

Звіт про прийнятих Грецією заходи щодо реструктуризації економіки мав надійти на розгляд нижньої палати бундестагу 24 липня 2013, однак термін його отримання буде продовжений до 29 липня, щоб "дати бюджетному комітету час на всебічне вивчення питання", йдеться в листі Кампетер.

18 липня парламент Греції проголосував за прийняття нових заходів жорсткої економії, в тому числі за звільнення понад 4 тис. працівників бюджетної сфери та скорочення фінансування низки бюджетних галузей. Раніше уряд Греції обіцяв звільнити 15 тис. працівників держсектора до кінця 2014 р.