ua en ru

У Греції провідні профспілки країни почали загальний страйк

У Греції провідні профспілки країни почали загальний страйк Фото: страйк в Греції

Участники страйку у Греції виступають проти запланованих скорочень з/п та збільшення податків

У Греції сьогодні, 8 грудня 2016 року, провідні профспілки країни почали загальний страйк, що призвело до паралічу декількох ключових галузей економіки країни. Про це йдеться у повідомленні DW.

Як зазначається, участники страйку протестують проти запланованих скорочень заробітної плати та збільшення рівня податків.

Повідомляється, що в Афінах та інших містах Греції зупинено рух метро та іншого громадського транспорту. Крім того, не працюють міністерства, державні учбові заклади та лікарні.

"Ми реагуємо на репресивні заходи жорсткої економії, бідність та злидні...ми ще раз стикаємося з абсурдними вимогами з боку (ЄС та МВФ, - ред) кредиторів", - заявили в провідній профспілці GSEE.

Як зазначається, участь у страйку в Греції беруть державні службовці, співробітники банків, моряки торгового флоту, залізничники, лікарі та інші.

"Якщо нові заходи жорсткої економії ухвалять, це означатиме додаткове оподаткування товарів та скорочення державних витрат на зарплати і пенсії на 5,7 мільярда євро", - йдеться у повідомленні.

У Греції провідні профспілки країни почали загальний страйкУ Греції провідні профспілки країни почали загальний страйкУ Греції провідні профспілки країни почали загальний страйкУ Греції провідні профспілки країни почали загальний страйк

Фото: страйк у Греції

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у ЄС схвалили заходи з полегшення боргових зобов'язань Греції.