ua en ru

Греції у 2014-2016 рр. треба прийняти нові заходи економії, - МВФ

Глава місії Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Афінах Пол Томсен сказав в інтерв'ю місцевому виданню Kathimerini, що Греції необхідно прийняти додаткові фіскальні заходи в 2012-2014 рр., передає Reuters.

За його словами, додаткові заходи бюджетної економії слід зосередити на витратах уряду, уникнувши непопулярного скорочення загальних витрат.

"Подальші заходи в 2014-2016 рр. будуть необхідні, але вони будуть набагато менш масштабними, ніж у минулому", - заявив він.
Черговий раунд переговорів уряду Греції з представниками трійки кредиторів завершився ввечері 20 листопада без домовленостей. Наступна зустріч, як очікується, відбудеться в грудні.

Греції було надано два кредити на загальну суму близько 240 млрд євро, щоб закрити дірки в бюджеті. Швидше за все, країні знадобиться третій транш у розмірі як мінімум 11 млрд євро в майбутньому році. Відвідала Афін, щоб оцінити фінансову ситуацію, делегація "трійки" (Євросоюз, Європейський центральний банк і МВФ) стверджує, що бюджетний дефіцит в 2 млрд євро може зажадати ще більш жорсткої економії коштів, однак уряд Греції заперечує, що затягнуті пояси вже до межі.

Грецькі економісти пророкують країні вихід з шестирічної рецесії вже в майбутньому році. Це може стати знаком відновлення після боргової кризи.