ua en ru

У Греції суд звільнив затриманих напередодні німецьких журналістів

У Греції суд звільнив затриманих напередодні німецьких журналістів Фото: поліція Греції (facebook.com/hellenicpolice)

Суддя дійшов висновку, що вони ненавмисно потрапили на закриту територію

У Греції суд міста Орестіада 10 березня 2018 року звільнив двох затриманих раніше співробітників німецької суспільно-правової медіакомпанії NDR. Як повідомив адвокат репортерів, суддя дійшов висновку, що вони ненавмисно потрапили на закриту територію, передає DW.

Зазначено, що до цього могла призвести й украй мала кількість табличок про заборону доступу на територію.

Як повідомляється, журналісти були затримані напередодні в невеликому місті Дідімотіхон, що неподалік від річки Маріца, по якій проходить грецько-турецький кордон. 31-річний репортер і його 33-річна колега збирали інформацію про біженців для нового молодіжного формату strg_F, запущеного редакцією телепрограми Panorama. У мікроблозі проекту в Twitter повідомляється, що репортери "почуваються добре".

Своєю чергою в Міністерстві закордонних справ Німеччини заявили, що кореспонденти отримують необхідну консульську допомогу.

За інформацією посольства ФРН в Афінах і місцевої влади, такі інциденти тут не рідкість. Як пояснили в медіакомпанії NDR, "очевидно, заборонена зона не оточена парканом і обладнана недостатньою кількістю покажчиків, унаслідок чого тут можуть заблукати навіть місцеві жителі".

Наголошується, що вже протягом кількох років мігранти перебираються через річку Маріца з Туреччини до Греції, звідки вони прямують до країн Центральної й Північної Європи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що двох німецьких журналістів затримано в Греції біля турецького кордону.