ua en ru

На кордоні Греції з Туреччиною затримали двох німецьких журналістів

На кордоні Греції з Туреччиною затримали двох німецьких журналістів Фото: грецький прапор (pixabay.com/caesar15a)

Йдеться про затриманих 33-річну жінку та 31-річного чоловіка

Двох німецьких журналістів затримано в Греції біля турецького кордону. Про це з посиланням на грецьку поліцію повідомляє DW.

Зокрема правоохоронці заявили, що журналісти були затримані в зоні, на доступ до якої треба мати спеціальний дозвіл. Пізніше цю інформацію підтвердили в посольстві ФРН в Афінах і додали, що йдеться про затриманих 33-річну жінку та 31-річного чоловіка.

Журналісти, своєю чергою, стверджують, що працюють на німецький телеканал ARD. За їхніми словами, вони готували репортаж про біженців, які повертаються додому з Німеччини. Журналісти працювали без дозволів, які необхідні для роботи на цій території.

Очікується, що журналістів 10 березня допитуватиме прокурор. Імовірність їхнього звільнення висока. Водночас в ARD не підтвердили, що затримані журналісти цього телеканалу або які працювали за його дорученням.

Водночас Міністерство закордонних справ Німеччини заявило, що знає про цю справу і надаватиме затриманим консульську допомогу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Туреччині за причетність до руху проповідника Фетхуллаха Гюлена засудили 25 журналістів.