ua en ru

У Греції поліція розігнала протестуючих за допомогою газу

У Греції поліція розігнала протестуючих за допомогою газу Ілюстративне фото (https://twitter.com/badclaire7)

У Салоніки проходять антиурядові мітинги

У місті Салоніки (Греція) поліція розігнала протестуючих антиурядових мітингів за допомогою газу. Про це повідомляє ERT.

Так, учасники акції почали кидати каміння в поліцейських, після чого ті були змушені застосувати газ і світлошумові гранати.

Відзначимо, в акціях беруть участь кілька тисяч осіб. Протести почалися напередодні виступу прем'єр-міністра Греції Алексіса Ціпраса з програмною промовою щодо економічної політики уряду.

Повідомляється, що поліція взяла центр Салоніки в кільце, в даний час в грецькому місті забезпечують безпеку близько 5,5 тис. поліцейських. Основні магістралі закриті для руху транспорту, в центрі міста заборонено паркуватися.

Нагадаємо, в червні у Греції у зв'язку з підписанням угоди про перейменування Республіки Македонія близько півтисячі людей вийшли з протестами.

Мітинг зібрався в регіоні Преспес - неподалік від того місця, де було підписано угоду між Грецією і Македонією. В ході пікету активісти вступили у протистояння зі спецпідрозділом правоохоронців. В результаті зіткнень отримали різні травми і були госпіталізовані 14 людей.