ua en ru

Greenpeace оскаржив рішення суду про арешт своїх активістів в РФ

Представники екологічної організації Greenpeace офіційно оскаржили рішення суду взяти під досудовий арешт строком на два місяці 30 затриманих у Росії активістів цієї організації, членів їх команди судна, а також фотографа і відеооператора. Про це повідомляє радіо "Свобода".

Сьогодні ж управління Слідчого комітету Росії в місті Мурманську оголосив звинувачення в піратстві, вчиненому організованою групою, 16 людям із затриманих після того, як вчора оголосило це звинувачення першим 14. У разі визнання провини за таким звинуваченням їм може загрожувати від 10 до 15 років позбавлення волі.

Обвинувачені - громадяни 18 країн, серед яких і українець, судновий кок Руслан Якушев, - відмовилися визнавати свою провину і давати свідчення.

Попередніми днями суд в Мурманську постановив взяти затриманих під арешт на два місяці.

Судно "Арктик Санрайз" з міжнародною групою активістів-екологів затримали російські прикордонники після того, як більше двох тижнів тому активісти Greenpeace намагалися влаштувати акцію протесту на російській нафтовій платформі в Печорському морі на півночі європейської частини Росії проти видобутку нафти на арктичному шельфі.