ua en ru

Гречківський заявив, що його справа не пов'язана з корупцією і повинна була розслідуватися в Нацполиції

Гречківський заявив, що його справа не пов'язана з корупцією і повинна була розслідуватися в Нацполиції Фото: Павло Гречківський (УНІАН)

На думку Гречковського, почавши розслідування проти нього, ГПУ порушила закон

Справа проти члена Вищої ради правосуддя Павла Гречковського кваліфікується як незавершений замах на шахрайство і ніколи не включала підозр у корупції. Про це він сам повідомив в ефірі програми "HARD з Влащенко" на телеканалі ZIK.

"Мені ніколи не висували звинувачення в хабарництві. Підозра у цій справі ніколи не змінювалася - незавершений замах на шахрайство, бо нічого більше не змогли організувати. Це ч. 3. ст. 15, ч. 4 ст. 190. А корупційні правопорушення передбачені іншими статтями Кримінального кодексу, - пояснив Гречківський. - На яких підставах ГПУ почала проводити розслідування? На моє переконання, вона порушила закон. Злочин, що мені інкримінують, не є корупційним. Я думаю, якщо б ця справа потрапила в НАБУ, то її б дуже швидко закрили".

Він нагадав, що повістку про підозру йому вручили 21 вересня 2016 року ще до того моменту, як за протиправні дії був затриманий другий підозрюваний.

"Про те, що я нібито скоїв злочин, мені стало відомо із засобів масової інформації", - сказав Павло Гречківський.

Крім того, за його словами, згідно із законодавством, кримінальне провадження за ч. 3 ст. 15 год 4 ст. 190 повинна була розслідувати Національна поліція, а не Генеральна прокуратура.

"Кримінально-процесуальний кодекс чітко визначає підслідність. Згідно статті 216 КПК, це справа повинна розслідувати не Генеральна прокуратура і НАБУ, а це справа підслідна Національній поліції", - вважає член ВСП.

Як повідомлялося, 21 вересня 2016 року члену Вищої ради юстиції Павлу Гречковскому було вручено підозру про злочин. До 21 травня ГПУ розслідувала незавершене замах на шахрайство, передбачене ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 190 КПК.