ua en ru

Грецький Eurobank Ergasias SA розірвав договір про продаж Universal Bank Дельта-банку

Eurobank Ergasias SA (Греція) розірвав договір про продаж Universal Bank Дельта-банку.

Eurobank Ergasias SA (Греція) розірвав договір про продаж Universal Bank Дельта-банку. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Eurobank.

"Після оголошення 18 серпня 2014 р. банку Eurobank Ergasias SA про підписання 14 серпня 2014 р. договору з українською групою компаній Дельта-банк про продаж дочірнього підприємства в Україні ПАТ Universal Bank умовою передачі українських активів було отримання необхідних дозволів від компетентних органів. Однак Eurobank оголошує, що не отримав відповідні дозволи для завершення угоди. Тому Eurobank вирішив розірвати договір з групою Дельта-банку", - наголошується в повідомленні.

Eurobank також зазначає, що за підсумками першого півріччя 2014 р. отримав від Universal Bank та інших українських активів збитків на 107 млн євро.

Нагадаємо, грецький Eurobank Ergasias SA підписав 14 серпня 2014 р. з Дельта-банком договір про продаж останньому українського банку Universal Bank за 95 млн євро.

Угода, як наголошується, повинна була бути закрита до кінця 2014 р.

Дельта банк був створений в 2006 році. Він входить до ТОП-10 найбільших банків за класифікацією НБУ. Активи банку на 1 квітня 2014 р. становили 62,1 млрд гривень. Засновник і власник 70% акцій Дельта банку - Микола Лагун, ще 30% володіє американська компанія Cargill Financial Services.