ua en ru

Громадянин Словаччини намагався вивезти з України книги початку ХХ століття

Громадянин Словаччини намагався вивезти з України книги початку ХХ століття  Фото: вилучена старовинна книга (dpsu.gov.ua)
Автор: РБК-Украина

Прикордонники Чопського загону на пункті пропуску "Малий Березний" затримали громадянина Словаччини. Іноземець намагався вивезти з України 13 книг початку ХХ століття, котрі можуть становити історичну і культурну цінність.

Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.

"Сьогодні вночі прикордонники Чопського загону спільно зі співробітниками митниці завадили спробі незаконного вивезення за кордон партії книг, які, можливо, становлять культурну цінність", - йдеться у повідомленні.

Відомо, що книги знайшли під час огляду легкового автомобіля Volkswagen, яким через пункт пропуску "Малий Березний" на виїзд з України прямував 50-річний громадянин Словаччини.

"У салоні автомобіля знайшли 13 книг початку ХХ століття. Серед яких книги на релігійну тематику та твори іноземних авторів, видані в Україні та за кордоном", - зазначають у відомстві.

Наразі старовинні предмети вилучені співробітниками митниці. Їх історичну та культурну цінність буде встановлено відповідним експертом.

Фото: вилучені старовинні книги (dpsu.gov.ua)