ua en ru

Громадянам хочуть дозволити купувати держоблігації через мобільні додатки

Громадянам хочуть дозволити купувати держоблігації через мобільні додатки Фото: облігації (dp.sfs.gov.ua)

Мінфін обґрунтував перевагу ОВДП перед банківськими депозитами

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку України оприлюднила для громадського обговорення два проекти рішень, які дозволять купувати державні облігації через мобільні додатки. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на публікацію прес-служби Міністерства фінансів у Facebook.

"Ще один крок до продажу ОВДП населенню в два кліка", - наголосили в Мінфіні.

Зокрема, на громадське обговорення виставлені проект змін до Положення про провадження депозитарної діяльності (щодо сприяння залученню інвестицій) та проект змін до Правил (умов) здійснення діяльності з торгівлі цінними паперами.

Крім того, було прийнято рішення про внесення змін у Вимоги до договору про обслуговування рахунку в цінних паперах, затверджені рішенням НКЦПФР від 06 серпня 2013 року № 1412, які надають можливість відкривати рахунки в цінних паперах дистанційно, зазначили в Мінфіні.

У Міністерстві фінансів також оприлюднили дані, які свідчать про більш високу доходність держаних облігацій у порівнянні з депозитами банків, а також відсутність податку на прибуток для ОВДП.

Громадянам хочуть дозволити купувати держоблігації через мобільні додатки

Нагадаємо, Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження у зв'язку з відмиванням на українських фондових біржах доходів, отриманих нелегальним шляхом. За версією СБУ, в 2017-2018 роках співробітники бірж спільно з торговцями цінними паперами організували механізм легалізації незаконних доходів і виведення коштів за кордон. За схемою торговці проводили сумнівні фінансові операції купівлі-продажу ОВДП. Загальна сума легалізованих коштів становить понад 100 млн гривень.