ua en ru

Громадян України серед загиблих внаслідок землетрусу в Італії немає, - МЗС

Громадян України серед загиблих внаслідок землетрусу в Італії немає. Про це повідомили в прес-службі Міністерства закордонних справ України (МЗС).

"За інформацією ГКУ (Генерального консульства України) в Мілані, громадян України серед загиблих немає. Справа продовжує перебувати на контролі дипустанови України", - йдеться в повідомленні прес-служби.

За інформацією МЗС, в результаті землетрусу загинуло 15 осіб. Продовжуються пошуково-рятувальні операції, у тому числі із залученням військового персоналу та спецтехніки інженерно-залізничної частини, що базується у м. Болонья.

Нагадаємо, сьогодні на півночі Італії близько 9:00 за місцевим часом (10:00 за Києвом) стався землетрус магнітудою 5,8 (за даними Національного інституту геофізики і вулканології Італії). За ним послідували три повторні поштовхи магнітудою від 5 до 5,3 бала. Землетрус відчувався по всьому італійському північ у містах Модена, Равена, Болонья, Феррара, а також Мілан, Турин, Падуя. Епіцентр землетрусу припав на регіон Емілія-Романья, де обрушилися історичні споруди та будівлі, вже пошкоджені в результаті попереднього сильного землетрусу 20 травня 2012 р.