ua en ru

Громадян РФ запідозрили в причетності до підготовки терактів у Чорногорії

Громадян РФ запідозрили в причетності до підготовки терактів у Чорногорії Фото: парламент Чорногорії

Зловмисники планували захоплення держустанов Чорногорії

Кількох громадян Російської Федерації запідозрили в причетності до підготовки терактів після виборів у Чорногорії. Про це повідомляє "Комерсант".

Як повідомляється, 16 жовтня влада Чорногорії повідомила про затримання групи громадян Сербії, підозрюваних у підготовці терактів у ніч після парламентських виборів. Як з'ясувало слідство, зловмисники діяли в координації з іноземцями.

За інформацією видання, після цього глава Радбезу Росії Микола Патрушев відправився в Белград.

"Секретар Радбезу РФ прибув у Белград через день після того, як у понеділок ввечері сербський прем'єр Олександр Вучич - відразу після засідання Бюро по координації служб безпеки Сербії - оприлюднив деталі плану захоплення держустанов Чорногорії після парламентських виборів 16 жовтня "за сприяння іноземного фактора", - йдеться в повідомленні.

Крім того, під час перебування Патрушева в Белграді з Сербії було депортовано кілька громадян РФ, які підозрюються в причетності до підготовки терактів після виборів у Чорногорії.

"Під час візиту Патрушева в Белград видання Danas з посиланням на близькі до уряду джерела повідомило, що кілька росіян були депортовані з Сербії "за участь в підготовці терористичних акцій в Чорногорії", - йдеться в повідомленні.

За інформацією джерела видання, завданням Патрушева було "розрулити ситуацію і не допустити скандалу в російсько-сербських відносинах". Крім того, співрозмовники видання, близькі до уряду Сербії, відзначили, що Белград не зацікавлений в такому скандалі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Лондоні поліція затримала чоловіка за підозрою в підготовці теракту в метро.