ua en ru

Для громадян Косова ЄС може встановити безвізовий режим

Для громадян Косова ЄС може встановити безвізовий режим Фото: єврокомісар з питань міграції Дімітріс Аврамополос висловив сподівання, що уряди Євросоюзу і Європарламент швидко ухвалять цю пропозицію

В Європейській комісії вважають, що Косово досягнуло значного прогресу

Європейська комісія пропонує Євросоюзу скасувати візи для громадян Косова. Про це заявив у середу, 4 травня, єврокомісар з питань міграції Дімітріс Аврамополос, повідомляє Reuters.

"Косово зробило великий прогрес", – сказав Аврамополос.

Він також висловив сподівання, що уряди Євросоюзу і Європарламент швидко ухвалять цю пропозицію.


Візова пропозиція Комісії ЄС була зустрінута в Косово, де президент Хашим Тачі розмістив банер з прапором Косово на своїй сторінці Facebook із підписом "До побачення, Visa ".

"Після десятиліть ізоляції не буде більше ніяких черг, максимум відмов. Коли ми працюємо разом, немає межі, що зупиняє нас", - додав Тачі.

Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні у четвер, 5 травня, зустрінеться з лідерами Косова і виступить у місцевому парламенті.

Нагадаємо, комісар ЄС з питань Європейської політики сусідства та переговорів по розширенню Йоганнес Хан висловив надію, що громадяни України, Грузії і Косово зможуть їздити без віз до Євросоюзу в 2016 році.