ua en ru

Грановський візьметься за справу ще одного довічно засудженого

Грановський візьметься за справу ще одного довічно засудженого Джерело фото - Facebook Олександра Грановського

До Грановського звернулася Тетяна Панасенко з проханням допомогти батькові

Український бізнесмен, народний депутат Олександр Грановський має намір розібратися з кримінальним провадженням проти довічно засудженого Володимира Панасенка. Про це Грановський написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Кілька місяців тому до мене звернулася Тетяна Панасенко з проханням допомогти батькові, який відбуває покарання у вигляді позбавлення волі довічно. Зі слів і Тетяни, і батька вбивство тато не готував і не робив, хоча було б дивно почути іншу версію події з вуст дочки", - написав Грановський.

Він підкреслив, що ця історія - одна з тих, частиною якої були, є і будуть гучні імена, політичні інтриги.

"Побіжний аналіз матеріалів кримінальної справи говорить, що козирний туз звинувачення - свідчення одного чоловіка, який за дивним збігом обставин трошки і регулярно пиячив, опинявся в психіатричній лікарні. Дивно, правда? Інших "залізобетонних" свідчень немає. Звичайно ж, ці 2 пропозиції зовсім не говорять про суть кримінальної справи, всі подробиці і справедливість прийнятого судом рішення, але поряд із звичайним людським описом подій того часу, змушують задуматися і подивитися на цей випадок по-серйозному", - написав Грановський.

За його словами, якщо Володимир Панасенко виявиться правим, то питання перегляду вироку, пошук нововиявлених обставин, ідентифікація реальних організаторів і виконавців – "досить небезпечна експедиція". "Але ми до неї йдемо", - пише Грановський.

"Якщо раптом комусь моя ініціатива не сподобалася, пропоную не фантазувати на дурні теми і не переконувати Володимира Панасенка закрити рот. Я володію деякими подробицями справи", - додав Грановський.

- Він може попросити у мами грошей на дозу, а якщо той не дасть, заріже. - Він може вимагати грошей у своєї дівчини, а...

Опубліковано Олександром Грановським 20 квітня 2018 р.

Зазначимо, раніше Грановський вже розповідав про долю довічно засудженої Любові Кушинської. Після дослідження матеріалів справи Кушинської, Грановський заявив про незаконність рішень проти неї і особисто звернувся з проханням до президента України Петра Порошенка і в комісію з помилування.

"Точно знаю, що моє звернення не було емоційним: я передав тонну матеріалів нових експертних висновків, які говорили однозначно - наявні матеріали кримінальної справи на той момент не давали ні можливості, ні права суддям приходити до найважливішого висновку у житті Люби - вбила 2 людей. Комісія, очевидно, вивчила і висновок поліграфологів, які прийшли до цього висновку", - написав він.

1 травня 2018 року стало відомо, що Порошенко помилував Кушинську.