ua en ru

На кордоні з Угорщиною сталася стрілянина під час затримання контрабандистів

На кордоні з Угорщиною сталася стрілянина під час затримання контрабандистів Фото: прикордонники (dn.gov.ua.jpg)

Прикордонники завадили незаконному переміщенню через кордон тютюнових виробів

На кордоні України з Угорщиною сталася стрілянина під час затримання контрабандистів. Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

"Інформацію про підготовку до протиправної діяльності прикордонники отримали від місцевого жителя. Вже через кілька хвилин були організовані оперативно-розшукові заходи, в результаті яких виявлено 3 людини", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, на законні вимоги прикордонників відділу "Лужанка" Мукачівського загону на Закарпатті припинити правопорушення невідомі особи не відреагували, тож правоохоронцям довелося застосувати пристрій для відстрілу гумових куль і здійснити попереджувальні постріли вгору.

Так, в результаті одного чоловіка, який виявився громадянином Угорщини, прикордонники затримали і доставили в прикордонний підрозділ, ще двом вдалося втекти.

На кордоні з Угорщиною сталася стрілянина під час затримання контрабандистів

Фото: прикордонники затримали контрабандистів (dpsu.gov.ua)

Крім того, неподалік затримання угорця були виявлені 6 пакетів тютюнових виробів. Зараз тривають заходи з пошуку втікачів та їх затримання. У пакетах, які зловмисники планували доправити до сусідньої Угорщини, знаходилося 10 ящиків тютюнових виробів, а саме 5 тис. пачок безакцизних цигарок.

altalt

Фото: контрабанда тютюнових виробів (dpsu.gov.ua)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Рада Європейського союзу ввела обмеження на постачання і експорт в Лівії надувних човнів і переносних моторів для боротьби з контрабандою та торгівлею людьми.