ua en ru

На кордоні сектора Газа в ході зіткнень постраждали майже 400 осіб

На кордоні сектора Газа в ході зіткнень постраждали майже 400 осіб Фото: зіткнення на кордоні сектора Газа (twitter.com/ajplus)

В ході зіткнень загинуло 3 людини, ще 376 отримали поранення

Палестинське Міністерство охорони здоров'я (МОЗ) повідомило, що в результаті сутичок з військовими Ізраїлю на кордоні сектора Газа 376 чоловік отримали поранення, а три людини загинули. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на агентство WAFA.

У повідомленні сказано, що зіткнення відбулися 5 жовтня 2018, під час акції "Великий марш повернення". Видання повідомляє, що армія Ізраїлю застосувала вогнепальну зброю і сльозоточивий газ проти протестувальників. Серед постраждалих 121 чоловік отримав вогнепальне поранення, ще 7 знаходяться в критичному стані.

Представник відділення МОЗ Палестини Ашраф аль-Кудра повідомив, що серед постраждалих присутні 10 жінок, 30 підлітків і один працівник медичної служби. Також серед загиблих присутня 12-річна дитина, яка, з заяв палестинської сторони, була застрелена ізраїльською армією.

Військові Ізраїлю аргументують свої дії тим, що з натовпу демонстрантів в їх бік летіли гранати, вибухові пристрої, каміння та палаючі шини.

Акція "Великий марш повернення", що відбувається з 30 березня - річниці окупації земель Палестини Ізраїлем, постраждало 22 тис. осіб, серед яких 198 було вбито.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у ході зіткнень на кордоні сектора Газа загинули 7 осіб. Ще 506 отримали поранення, у тому числі 90 - вогнепальні.