ua en ru

На кордоні України з Росією зупинили ввезення гранат

На кордоні України з Росією зупинили ввезення гранат Фото: гранати (dpsu.gov.ua)

Під час митного контролю працював службовий собака, натренований на пошук вибухових речовин

У Сумській області в пункті пропуску "Катеринівка", що на українсько-російському кордоні, службовий пес винюхав 2 гранати, які приховано везли з Росії. Про це повідомляє прес-центр Держприкордонслужби України.

"Прикордонний наряд Сумського загону спільно зі співробітниками СБУ зупинили автомобіль "Фольксваген" української реєстрації, на якому намагалися в’їхати в Україну двоє наших співвітчизників. Під час митного контролю спрацював службовий собака, натренований на пошук вибухових речовин", - йдеться у повідомленні.

На кордоні України з Росією зупинили ввезення гранатНа кордоні України з Росією зупинили ввезення гранатНа кордоні України з Росією зупинили ввезення гранат

Фото: виявлення гранат (dpsu.gov.ua)

За результатами поглибленого огляду транспортного засобу під лівим переднім крилом автівки виявлено невідомий пакунок. Вибухотехніками Національної поліції встановлено, щов пакунку виявлено 2 гранати РГД-5 та окремо 2 запали до них.

Нагадаємо, 3 січня 2018 року в Дніпрі у дворі однієї з багатоповерхівок у ході конфлікту невідомий підірвав гранату, в результаті чого інший учасник інциденту отримав поранення.