ua en ru

На кордоні з Польщею рух повністю розблоковано

На кордоні з Польщею рух повністю розблоковано Фото: пункт пропуску "Краковець - Корчова" (УНІАН)

Сьогодні акції протесту немає

На кордоні з Польщею рух повністю розблоковано. Про це повідомляє департамент комунікації Міністерства внутрішніх справ (МВС) України.

"Вчора, 10 січня, рух на дорогах Львівської та Волинської області біля пунктів пропуску "Шегині" - "Медика", "Рава-Руська" - "Гребінне" і "Ягодин" - "Дорогуськ" був повністю розблокований. Сьогодні акції протесту немає", - йдеться у повідомленні.

У МВС зазначають, що жодних порушень законодавства зі сторони громадян не було, правоохоронці підтримували діалог з протестувальниками.

На кордоні з Польщею рух повністю розблоковано Вчора, 10 січня, рух на дорогах Львівської та Волинської області б...

Опубліковано МВС України 11 січня 2018 р.

Нагадаємо, вчора в двох областях протестувальники перекрили дороги на в'їзд до Польщі. Активісти протестували проти змін до Податкового кодексу, які стосуються оподаткування переміщуваних через кордон товарів.

Зміни до Податкового кодексу передбачають, що без мита до України можна ввозити товари в ручному або супроводжуваному багажі сумою до 150 євро (в аеропортах - до 1000 євро) і вагою до 50 кг. Однак ці норми діють для тих, хто був відсутній в Україні більше 24 годин і в'їжджає в країну не частіше одного разу протягом 72 годин. Якщо ж норму про 72 години не дотримано (перетин кордону відбувається частіше), то без податків можна ввезти тільки товар на суму до 50 євро.