ua en ru

На кордоні з Молдовою правоохоронці затримали іноземця з боєприпасами

На кордоні з Молдовою правоохоронці затримали іноземця з боєприпасами Фото: на кордоні з Молдовою правоохоронці затримали іноземця з боєприпасами (od.npu.gov.ua)

Вилучені боєприпаси направили на експертизу

У середу, 29 серпня, працівники Білгород-Дністровського відділу поліції спільно зі співробітниками прикордонного загону в міжнародному пункті пропуску "Паланка" виявили під кузовом автомобіля 42-річного громадянина Молдови боєприпаси до вогнепальної зброї. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції в Одеській області.

Як зазначають у поліції, вилучені боєприпаси направили на експертизу.

"Правопорушнику повідомили про підозру у вчинені злочину та обрали запобіжний захід у вигляду тримання під вартою. У випадку доведення вини чоловіка, йому загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років", - розповів начальник Білгород-Дністровського відділу поліції Євген Орлов.

На кордоні з Молдовою правоохоронці затримали іноземця з боєприпасамиФото: на кордоні з Молдовою правоохоронці затримали іноземця з боєприпасами

Відомості за даним фактом внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що в Одеській області СБУ блокувала постачання військового обладнання до Росії. Приватний підприємець налагодив випуск обладнання, яке використовується ракетними військами та військово-космічними силами збройних сил РФ.

Також раніше СБУ спільно з Національною поліцією викрила міжнародний канал нелегального постачання зброї в Україну зі Сполучених Штатів Америки і країн Євросоюзу.