ua en ru

СБУ викрила канал нелегальних постачань зброї з США та ЄС

СБУ викрила канал нелегальних постачань зброї з США та ЄС Фото: Віктор Кононенко (УНІАН)

Організатору каналу було повідомлено про підозру

Служба безпеки України (СБУ) спільно з Національною поліцією викрила міжнародний канал нелегального постачання зброї в Україну зі Сполучених Штатів Америки (США) і країн Євросоюзу. Про це сьогодні на брифінгу повідомив заступник голови СБУ Віктор Кононенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"18 квітня поточного року спільно з Нацполіцією була припинена діяльність злочинного угруповання, яке з залученням колег з-за кордону спеціалізувалося на незаконному ввезенні в Україну зброї іноземного виробництва", - сказав він.

За словами Кононенка, правоохоронці виявили незаконне міжнародне угруповання, яке з ЄС і США постачало зброю в Україну.

"Так, у ході слідчих дій було встановлено, що мешканець Києва, налагодив канал постачання запчастин до пістолетів і автоматів з Сполучених Штатів Америки і ЄС... Запчастини ввозилися в Україну кур'єрами. У майстернях міста Києва вона збиралася, наводилася в бойовий стан і в разі потреби її споряджали виробленими глушниками", - повідомив він.

Вартість однієї одиниці такої зброї, за словами Кононенка, на чорному ринку сягає 2,3-2,5 тис. євро.

Організатору каналу було повідомлено про підозру за статтею 263 ККУ (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Чернігівській області співробітники СБУ заблокували реалізацію озброєння, завезеного з району проведення АТО.