ua en ru

В Одеській області СБУ блокувала постачання військового обладнання до Росії

В Одеській області СБУ блокувала постачання військового обладнання до Росії Фото: вилучена зброя (ssu.gov.ua)

Постачання до РФ здійснювалося під виглядом цивільної продукції

В Одеській області співробітники Служби безпеки України (СБУ) блокували постачання до Російської Федерації (РФ) продукції військового призначення. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

Як повідомляється, в СБУ встановили, що приватний підприємець налагодив випуск обладнання, яке використовується ракетними військами та військово-космічними силами збройних сил РФ.

"Постачання до Росії здійснювалося під виглядом цивільної продукції, без відповідних дозволів Державної служби експортного контролю України. Відправлення надходили на адресу фірм, зареєстрованих в країні-агресорі, потім обладнання передавалося підприємствам військово-промислового комплексу РФ", - йдеться у повідомленні.

В Одеській області СБУ блокувала постачання військового обладнання до Росії
В Одеській області СБУ блокувала постачання військового обладнання до Росії

Фото: вилучена зброя (ssu.gov.ua)

Як зазначається, під час обшуків на підприємстві правоохоронці виявили документацію, яка підтверджує протиправні оборудки з Росією.

Тривають слідчі дії в рамках кримінального провадження, розпочатого за ст. 111 та ст. 333 Кримінального кодексу України.

Нагаадємо, раніше повідомлялося, що в Закарпатській області військові прокурори перекрили канал передачі вогнепальної зброї та боєприпасів через експрес-пошту. Було виявлено факт передачі мешканцем Закарпаття вогнепальної зброї, пристрою для ведения безшумної стрільби та боєприпасів киянину.

Окрім того, СБУ спільно з Національною поліцією викрила міжнародний канал нелегального постачання зброї в Україну зі Сполучених Штатів Америки (США) і країн Євросоюзу.