ua en ru

На кордоні з Кримом правоохоронці виявили прикордонників-хабарників, - Держприкордонслужба

На кордоні з Кримом правоохоронці виявили прикордонників-хабарників, - Держприкордонслужба Фото: Чонгар

Також правоохоронці зафіксували відмову від неправомірної вигоди

На кордоні з Кримом під час перевірки у прикордонного наряду Бердянського загону, який ніс службу у контрольному пункті "Чонгар", правоохоронці виявили прикордонників-хабарників. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

Як повідомляється, перевірку проводили з метою виявлення правопорушень серед персоналу прикордонного відомства в усіх підрозділах Держприкордонслужби проводяться профілактичні та перевірочні заходи. Нещодавно офіцери внутрішньої та власної безпеки Державної прикордонної служби здійснили раптову перевірку у контрольних пунктах вїзду-виїзду, що адмінмежі з Кримом.

"Під час перевірки у прикордонного наряду Бердянського загону, який ніс службу у контрольному пункті "Чонгар", виявили 700 гривень та 3 тис. російських рублів, отриманих за сприяння в незаконному пропуску автомобілів з товарами. Цих військовослужбовців усунуто від виконання службових обов'язків, призначено службове розслідування", - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, поряд з тим у цьому ж контрольному пункті було зафіксовано відмову прикордонного наряду від неправомірної вигоди, а саме від 10 тисяч російських рублів, які порушники також пропонували за сприяння незаконного переміщення товарів до АР Крим.

Окрім цього, відмову від пропозиції у здійсненні протиправної діяльності зафіксували у Котовському прикордонному загоні. Втягнути у протиправну діяльність громадянин України намагався прикордонника відділу "Чона". Військовослужбовець на пропозицію не погодився та здійснив доповідь начальнику відділу.

"Державна прикордонна служба України звертається до усіх громадян, не створювати прецеденти та не намагатися у будь-якій формі, у тому числі, шляхом пропонування коштів, вплинути на прийняття правового рішення правоохоронцями", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Херсонській області вчора почалася акція з блокади анексованого Криму.