ua en ru

На кордонах ЄС кількість нелегальних мігрантів зменшилася на дві третини

На кордонах ЄС кількість нелегальних мігрантів зменшилася на дві третини Фото: мігранти (UNICEF)

За даними Frontex, в липні зафіксували 15,4 тис. випадків незаконного перетину кордону

На кордонах Європейського Союзу (ЄС) кількість нелегальних мігрантів зменшилася на дві третини. Про це повідомляє прес-служба європейського прикордонного агентства Frontex.

"У липні було виявлено 15,4 тис. випадків незаконного перетину кордону на чотирьох основних міграційних маршрутах в ЄС, оскільки число прибуваючих мігрантів Італії впало більш ніж на половину в порівнянні з попереднім місяцем. Іспанія переживає найважче міграційне навантаження з 2009 року", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією агентства, загальна кількість виявлень за перші 7 місяців 2017 року скоротилася на дві третини в порівнянні з аналогічним періодом минулого року до 127,1 тис.

Так, у липні кількість мігрантів, які прибувають в Італію по центральному середземноморському маршруту, знизилася на 57% порівняно з попереднім місяцем - до 10,16 тис., що є найнижчим показником за липень з 2014 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що організація "Лікарі без кордонів" і ще дві неурядові організації (НУО) - Save the Children і Sea Eye, припинили свої рятувальні місії в Середземному морі.