ua en ru

ДПЗКУ закупила 55 тис. т кукурудзи за завищеною ціною, - нардеп

Екс-голова робочої групи Верховної Ради України з перевірки можливих фактів зловживань у державному секторі економіки Олег Осуховський (ВО "Свобода") повідомив, що Державна продовольчо-зернова корпорація України (ДПЗКУ) закупила 55 тис. тонн кукурудзи за завищеною ціною, що призвело до збитків на суму 852 тис. дол. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Майбутнє депутатської антикорупційної групи залежить від Гройсмана".

У матеріалі наголошується, що нардеп на засіданні робочої групи, не погодивши свої дії з колегами, заявив про зловживання новим керівництвом ДПЗКУ, а саме про зменшення ціни на кукурудзу в китайському контракті з 400 до 300 дол. за тонну без погодження з урядом, що, за його словами, за 13 років контракту завдало збитків на 4-5 млрд дол.

Також Осуховський повідомив про брак 27,9 тис. т в державному спеціалізованому закладі "Аграрний фонд", що завдало збитків на 27,9 млн грн.

Свободівець заявив і про фіктивну заборгованість Аграрного фонду перед ТОВ "Володимирцукор" і ТОВ "Украгро-5" на 152 млн грн.

Нагадаємо, сьогодні головою робочої антикорупційної групи обрано позафракційного нардепа Борислава Березу замість нардепа Олега Осуховського.

10 квітня 2015 р. Верховна Рада створила робочу групу з розслідування корупції в Кабміні. Згідно з постановою, дана група повинна викласти висновки і пропозиції за результатами перевірки щодо цих порушень в письмовому звіті, який повинен на розгляд Верховної Ради до 7 травня 2015 р.