ua en ru

ДПЗКУ по споту закупила майже 500 тис. тонн зерн

ДПЗКУ по споту закупила майже 500 тис. тонн зерн Фото: ДПЗКУ по споту закупила майже 500 тис. тонн зерна

По споту з корпорацією співпрацюють 360 контрагентів

Заступник голови правління ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" (ДПЗКУ) Денис Полежаєв повідомив, що в рамках програми спотових закупівель ДПЗКУпридбала у сільгоспвиробників близько 545 тис. тонн зерна нового врожаю на суму понад 1,8 млрд грн. Про це повідомляє прес-служба ДПЗКУ.

ДПЗКУ з початку нового маркетингового сезону закупило на внутрішньому ринку по спотовим контрактам близько 108 тис. тонн пшениці продовольчої (2-3 клас), понад 182 тис. тонн пшениці фуражної, близько 250 тис. тонн ячменю та більше 5 тис. тонн інших культур (кукурудзи, ріпаку).

"Активні спотові закупівлі, в першу чергу у сільгоспвиробників, спрямовані насамперед на забезпечення торгово-експортної діяльності корпорації, а також на завантаження сировиною власних переробних підприємств", - підкреслив Полежаєв.

Він наголосив, що завдяки чіткій організації роботи, ефективній взаємодії з аграріями закупівельний напрям діяльності ДПЗКУ реалізується успішно та на даний час виконуються всі поставлені планові завдання.

"Наразі ДПЗКУ проводить закупівлі у 16 регіонах. Сьогодні по споту з корпорацією співпрацюють 360 контрагентів", - додав Полежаєв.

Нагадаємо, директорів "Укрспирту" і ДПЗКУ оберуть у вересні.