ua en ru

ГПУ: Збитки вкладникам "Еліти-Центр" компенсують за рахунок описаного майна О.Волконського.

Збитки потерпілим вкладникам компанії "Еліта-Центр" компенсують за рахунок описаного майна організатора афери Олександра Волконського (Шахова). Про це на брифінгу повідомив заступник генпрокурора Віктор Пшонка, передає "5 канал". Він зазначив, що сума описаного майна злочинців - мільйони гривень.

Чи вистачить цих грошей на відшкодування збитків постраждалим - визначить суд, зазначив заступник генпрокурора. Він нагадав, що досудове слідство закінчено і напередодні справу О.Волконського передали до суду.
Нагадаємо, в 2006 р. в Києві розгорівся скандал, пов'язаний з діями компанії "Еліта-центр". За даними слідства, компанія взяла гроші з вкладників за нібито квартири, що будувалися, але жоден будинок так і не було добудовано. Було встановлено факти подвійного і потрійного оформлення договорів на одні і ті ж квартири. Загальна сума коштів, отриманих у результаті шахрайських дій, оцінюється в 80 млн дол.

Рішенням Шевченківського райсуду м. Києва 16 березня 2009 р. гендиректор групи інвестиційних будівельних компаній "Еліта-центр" Ігор Циганок засуджений до 8 років ув'язнення з конфіскацією майна без поразки в цивільних правах.

За даними МВС, в результаті будівельної афери "Еліта-Центр" постраждали 1760 людей.