ua en ru

У ГПУ заявили про причетність фігурантів справи Майдану до координації бійців "Беркута"

У ГПУ заявили про причетність фігурантів справи Майдану до координації бійців "Беркута" Фото: Сергій Горбатюк (РБК-Україна)

Колишні співробітники департаменту громадської безпеки МВС координували "беркутівців"

Підозрювані у справі Майдану причетні до координації по телефону дій спецпідрозділів "Беркуту" 18-19 лютого 2014 року в ході акцій протесту. Про це повідомив начальник Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Анатолій Серединський - йому інкримінується координація семи підрозділів "Беркуту", він сприяв тому, що "Беркут" виконував накази, які привели до побиття учасників протестів, що спричинило тяжкі травми і вбивства... Ігор Бабич - підозрюється в координації з трьома підрозділами "Беркута", - повідомив Горбатюк.

За його словами, Серединський, який є заступником начальника Департаменту превентивної діяльності Нацполіції, у ніч штурму Майдану зідзвонювався з шістьма підрозділами "Беркута".

Нагадаємо, раніше у ГПУ назвали число потерпілих у справі про злочини проти учасників Майдану. Зокрема, у цій справі визнано потерпілими понад 1500 осіб.