ua en ru

У ГПУ заявили про 258 виграних судах по справах злочинної організації Януковича-Клименко

У ГПУ заявили про 258 виграних судах по справах злочинної організації Януковича-Клименко Фото: ГПУ (РБК-Україна)

Суди задовольнили клопотання прокурорів у майже 260 справах

У Генеральній прокуратурі України (ГПУ) заявили про 258 виграних судах по справах злочинної організації екс-президента України Віктора Януковича-Клименко та екс-міністра доходів і зборів України Олександра Клименка. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"У ході розслідування діяльності злочинної організації, яка збагачувалася за схему незаконного ухилення від сплати податків підприємствами реального сектора економіки, прокурори Головної військової прокуратури України взяли участь у розгляді 258 клопотань у судах щодо заходів забезпечення кримінального провадження", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, найбільша їх кількість (163) стосувалася накладення арешту на майно підозрюваних. Всі клопотання задоволені. В даний час заарештовані рухомого і нерухомого майна на 900 млн гривень.

Так, сторона захисту підозрюваних оскаржила судові рішення про накладення арешту на майно і намагалася його повернути. Суди першої та апеляційної інстанції визнають позицію військової прокуратури законним і обґрунтованим, і вже 31 разів відмовила захисникам у задоволенні клопотань про скасування арешту на майно та його неповернення.

Зазначається, що на 25 липня 2017 року всім підозрюваним, незважаючи на велику кількість клопотань про зміну запобіжного заходу і апеляцій, вже вибрано. Також продовжено термін утримання під вартою і терміни дії обов'язків, визначених умовами застави.

Загальна сума визначених судами застав склала 472 млн 137 тис гривень. Оплачено - 59 млн 136 тис гривень. Під вартою залишається 9 осіб.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що партнери екс-міністра доходів і зборів України Олександра Клименка пішли на співпрацю зі слідством.