ua en ru

ГПУ завершила слідство по справі Януковича та його оточення

ГПУ завершила слідство по справі Януковича та його оточення Фото: Віктор Янукович та Микола Азаров (УНІАН)

Завершено слідство по справі Януковича, Азарова, Арбузова, Клименко, Бойченко, Лавриновича

Генеральна прокуратура України (ГПУ) завершила слідство у справі екс-президента України Віктора Януковича та у справах чиновників його оточення. Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко під час брифінгу у прокуратурі Дніпропетровської області, передає прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"Завершено слідство по справі Януковича, Азарова, Арбузова, Клименко, Бойченко, Лавриновича", - зазначив Луценко.

Що стосується "корупціонерів діючої влади", то, за словами генпрокурора, - закон дозволяє органам прокуратури протидіяти виключно проти чиновників невисокого рангу: інспекторів, голів певних державних підрозділів, земельних управлянь, пенсійних фондів, комунальних господарств тощо.

"У минулому році Генеральна прокуратура України не тільки затримала рекордну кількість корупціонерів, а й наразі вже є 1700 вироків по цим справам", - зазначив Луценко.

З корупцією потрібно боротись не гаслами, а конкретними справами. Про це повідомив Генеральний прокурор Юрій Луценко під...

Опубліковано Ларисою Сарган 19 квітня 2018 р.

Нагадаємо, під час брифінгу у Дніпрі в четвер, 19 квітня, Луценко зазначив, що у нього є матеріали, які є підставою для зняття недоторканності з низки народних депутатів.

Зазначимо, що Генеральна прокуратура України направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього міністра юстиції Олександра Лавриновича.