ua en ru

ГПУ завершила досудове розслідування проти екс-голови Аграрного фонду

ГПУ завершила досудове розслідування проти екс-голови Аграрного фонду Фото: ГПУ

Екс-директора Аграрного фонду підозрюють у привласненні грошових коштів розмірі понад 363 млн гривень

Генеральна прокуратура України завершила досудове розслідування у провадженні за підозрою екс-директора Аграрного фонду України у привласненні державних коштів на суму понад 363 млн гривень. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

"Прокурорами управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих управління спеціальних розслідувань та слідчими управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього директора Аграрного фонду України та колишніх директорів приватних товариств у привласненні грошових коштів Державного бюджету України у розмірі понад 363 млн грн, які у 2010 році виділені Аграрному фонду України для закупівлі цукру - піску, а також у підробці документів", - йдеться у повідомленні.


Як зазначається, дії підозрюваних екс-директора Аграрного фонду України та колишніх директорів приватних товариств кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

"Сторонам надано доступ до матеріалів досудового розслідування, після ознайомлення з якими обвинувальний акт стосовно указаних осіб буде передано до суду для розгляду по суті", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Генеральна прокуратура України повідомила про підозру колишньому голові Державного агентства лісових ресурсів України, який обіймав цю посаду за часів режиму Віктора Януковича.