ua en ru

ГПУ завела справу на колишнього віце-прем'єра Вощевського

ГПУ завела справу на колишнього віце-прем'єра Вощевського Фото: екс-віце-прем'єр Валерій Вощевський

Екс-чиновнику інкримінують незаконне збагачення в особливо великих розмірах

Головне слідче управління Генпрокуратури розслідує кримінальну справу щодо екс-віце-прем'єра Валерія Вощевського. Про це свідчить рішення Печерського райсуду міста Києва від 22 березня.

За даними слідства, в 2011 році Валерій Вощевський вніс у статутний фонд ТОВ "Житлобудінвест", 11,90 млн грн., що не задекларовані.

"Будучи одноосібним власником ТОВ "Житлобудінвест" особисто беручи участь у керівництві організацією, використовуючи службове становище, з грубим порушенням державних будівельних норм здійснював діяльність по будівництву житлових будинків у місті Києві, що представляє небезпеку для життя і здоров'я громадян", - йдеться в постанові суду.


Слідчий обґрунтував проведення позапланової документальної перевірки підприємства необхідністю з'ясувати походження внесених у статутний капітал коштів, а також сплати всіх необхідних податків у період з 2012 року по березень 2016 року.

Нагадаємо, у вересні 2015 року Верховна Рада України прийняла рішення про відставку віце-прем'єр-міністра Валерія Вощевського.