ua en ru

ГПУ закрила кримінальні справи стосовно Власенка у зв'язку з відсутністю складу злочину

Генеральна прокуратура України закрила кримінальні провадження стосовно народного депутата від "Батьківщини", екс-захисника Юлії Тимошенко Сергія Власенка у зв'язку з відсутністю складу злочину.

Генеральна прокуратура України закрила кримінальні провадження стосовно народного депутата від "Батьківщини", екс-захисника Юлії Тимошенко Сергія Власенка (на фото) у зв'язку з відсутністю складу злочину. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

"Генеральною прокуратурою України закриті кримінальні провадження щодо народного депутата України Сергія Власенка за відсутністю складу злочину", - йдеться в повідомленні.

Головне слідче управління, як наголошується, розслідувало виробництва за фактами невиконання судового рішення за ч. 1 ст. 382 Кримінального кодексу України, незаконного позбавлення волі Наталії Окунської і за ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 15 Кримінального кодексу України за відсутністю складу злочину (незаконне позбавлення волі або викрадення людини).

Власенко був обраний 28 жовтня 2012 р. до Верховної Ради за списком "Батьківщини". Проте 6 березня 2013 року Вищий адмінсуд України позбавив його депутатського мандата, задовольнивши позов в той час спікера Верховної Ради Володимира Рибака (позов спікер аргументував суміщенням Власенком депутатських повноважень та адвокатської діяльності). Пізніше спікер Верховної Ради України Олександр Турчиново бъявил про повернення Сергію Власенку депутатського мандату. За словами Турчинова, Власенку відновили депутатський мандат, і він проходить у ВР за списком партії "Батьківщина" замість Арсенія Яценюка, який склав свій мандат у зв'язку з обранням на посаду прем'єр-міністра України. Так, за повідомленням прес-служби ВО "Батьківщина", Вищий адміністративний суд України 28 лютого 2014 р. прийняв постанову, згідно з якою Власенко був відновлений народним депутатом України.