ua en ru

ГПУ затримала підозрюваного у вивозі боєприпасів зі складів МВС під час Євромайдану

ГПУ затримала підозрюваного у вивозі боєприпасів зі складів МВС під час Євромайдану Фото: svit24

"Тітушці" повідомили про підозру у вчиненні низки злочинів

Управлінням спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України в ході розслідування кримінального провадження за фактом організації і здійснення в період грудня 2013 - лютого 2014 рр. злочинів цивільними особами, так званими "тітушками", щодо протестувальників у червні 2015 р. затримано підозрюваного, причетного до скоєння у групі осіб незаконного заволодіння та вивезення зброї та боєприпасів у лютому 2014 р. зі складів МВС України, повідомили в управлінні зі зв'язків із громадськістю та ЗМІ ГПУ.

Затриманому повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами); ч.5 ст.27 (види співучасників), ч.2 ст.262 (викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин чи радіоактивних матеріалів або заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем) КК України.

В даний час тривають слідчі дії, спрямовані на встановлення інших учасників вказаного злочину.

Нагадаємо, наприкінці травня стало відомо, що Генеральна прокуратура України передала справу екс-глави ДСНС Сергія Бочковського до Міністерства внутрішніх справ.