ua en ru

ГПУ затримала екс-нардепа Партії регіонів Медяника у справі Єфремова

ГПУ затримала екс-нардепа Партії регіонів Медяника у справі Єфремова Фото: Юрій Луценко

Затримання відбулося в рамках розслідування справи Єфремова

Генеральна прокуратура України (ГПУ) у рамках розслідування справи екс-глави фракції Партії регіонів Олександра Єфремова затримала екс-нардепа Партії регіонів Володимира Медяника. Про це повідомив Генеральний прокурор України Юрій Луценко у Facebook.

"В рамках справи Єфремова ГПУ затримала наступного фігуранта - екс нардепа ПР Володимира Медяника. В понеділок о 9 годині Печерський суд розгляне наше клопотання про його арешт. Також у понеділок в 13:30 відбудеться Апеляційний суд у справі про арешт Єфремова", - повідомив він.


Володимир Медяник родом з Луганська. У 2002 році вперше був обраний депутатом Луганської міської ради. У 2005 році очолив міську організацію президентської партії "Наша Україна" втім у 2006 року вийшов з партії. Балотувався на посаду мера Луганська, проте вибори програв.

2010 року знову обраний депутатом Луганської міськради за списками Комуністичної партії України. 30 травня 2012 року написав заяву про вихід з фракції комуністів у міській раді; того ж дня вступив до Партії регіонів.

На парламентських виборах 2012 був обраний народним депутатом від ПР по 109 виборчому округу.

Володимир Медяник вийшов з Партії регіонів в червні 2014 року, а нині є членом наглядової ради ВАТ "Луганскпечать".

Відзначимо, у вересні 2014 го Медяник спільно з групою нардепів відвідував російську Держдуму, в зв'язку з чим МВС України порушило справу за ч. 2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України представниками влади).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід колишньому депутату Верховної Ради України Олександру Єфремову у вигляді арешту на 2 місяці.

Відзначимо, Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що слідство має прямі докази щодо ролі Єфремова в організації так званої "Луганської народної республіки".