ua en ru

ГПУ може забрати справу про пожежу на нафтобазі під Васильковим

ГПУ може забрати справу про пожежу на нафтобазі під Васильковим Фото: пожежа на нафтобазі під Васильковим

ГПУ займеться пожежею, якщо будуть встановлені факти порушення посадовими особами

Генеральна прокуратура України (ГПУ) забере кримінальне провадження за фактом пожежі на нафтобазі під Києвом у випадку, якщо будуть встановлені факти порушення посадовими особами. Про це журналістам заявив генеральний прокурор Віктор Шокін, передає кореспондент РБК-Україна.

"Можливо, якщо в ході розслідування будуть встановлені факти порушення з боку посадових осіб, які винні у вчиненні пожежі, як сказав Турчинов, що місце розташування було обрано з порушенням, то ми заберемо у своє виробництво",- заявив Шокін.

За його словами, кримінальне провадження зараз знаходиться в Головному слідчому управлінні Міністерства внутрішніх справ України.

Нагадаємо, у Васильківському районі Київської обл. 8 червня на території "БРСМ-Нафта" сталося загоряння одного з резервуарів з пальним об'ємом 800 куб. м. Пізніше вогонь перекинувся ще на три резервуара. Вчора повідомлялося про 5 постраждалих, один з яких помер у реанімації. Сьогодні очевидці засвідчили ряд вибухів. У результаті вибуху загинула 1 людина, ще 14 отримали травми і були госпіталізовані.

Міністерство внутрішніх справ України відкрило кримінальне провадження за фактом пожежі на нафтобазі "БРСМ-нафта" за ч. 2 ст. 273 (порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або вибухонебезпечних цехах) КК України.