ua en ru

ГПУ викликала на допит одного з командирів "самооборони Криму"

ГПУ викликала на допит одного з командирів "самооборони Криму" Фото: один з командирів "самооборони Криму" Володимир Карпушенко

Російського офіцера підозрюють у посяганні на територіальну цілісність України

Генеральна прокуратура України викликала на допит одного з командирів так званої "самооборони Криму" Володимира Карпушенка, який в 2014 був заступником командира 810 бригади морської піхоти Чорноморського флоту Росії. Відповідну повістку опубліковано на сайті ГПУ.

"Карпушенко Володимир Валерійович, 12.12.1974 року народження, адресу проживання: м. Севастополь, вул. Адмірала Юмашева, будинок. 25, кв. 69, згідно з вимогами ст. 133, 135, 137, 2975 Кримінального процесуального кодексу України викликається 30 травня 2017 року о 09:00 в Головну військову прокуратуру Генеральної прокуратури України", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, його викликають на допит у якості підозрюваного для участі у відкритті стороною обвинувачення матеріалів кримінального провадження за посягання на територіальну цілісність України.

Зазначимо, Карпушенко в 2014 році обіймав посаду заступника командира 810 бригади морської піхоти Чорноморського флоту Росії. За даними ЗМІ, під час анексії Криму він командував одним із загонів так званої "самооборони Криму".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокуратура передала в суд справу заступника командувача Чорноморським флотом РФ.