ua en ru

ГПУ висунула підозру Януковичу в організації розстрілу Евромайдана, - Луценко

ГПУ висунула підозру Януковичу в організації розстрілу Евромайдана, - Луценко Фото: Віктор Янукович (УНІАН)

Підозру також висунуто ряду колишніх вищих посадових осіб

Генеральна прокуратура висунула нову підозру в організації расстерла активістів Евромайдана колишньому президенту України Віктору Януковичу та ряду колишніх вищих посадових осіб. Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко в Facebook.

"Департаментом спеціальних розслідувань ГПУ повідомлено про зміну раніше повідомленої підозри і про нову підозру колишнім високопоставленим особам - президенту України Віктору Януковичу, Міністру внутрішніх справ України В. Захарченко, заступник Міністра внутрішніх справ України В. Ратушняку, голові Служби безпеки України А. Якименко, першому заступнику голови СБУ Ст. Тоцкому, заступнику начальника - начальника міліції громадської безпеки ГУ МВС України в місті Києві П. Федчуку у скоєнні і в організації вчинення ряду тяжких та особливо тяжких злочинів, скоєних у період з 18.02.2014 по 20.02.2014 у центральній частині міста Києва щодо мітингувальників, у складі організованої злочинної групи", - повідомив Луценко.

зокрема, колишні вищі посадові особи підозрюються у незаконному перешкоджанні організації і проведення зборів, мітингів, походів і демонстрацій, організації перевищення співробітниками правоохоронних органів влади та своїх службових повноважень, умисного вбивства двох і більше осіб, закінченого замаху на умисне вбивство двох і більше осіб, заподіяння умисного тяжкого тілесного ушкодження, а також в організації терористичного акту

Нагадаємо, вчора повідомлялося, що Оболонський районний суд Києва визначив порядок дослідження доказів справі про державну зраду екс-президента України Віктора Януковича і продовжить засідання 6 липня 2017 року.