ua en ru

ГПУ порушила кримінальну справу за фактом розкрадання у Міноборони 6,59 млн грн

Генеральна прокуратура України (ГПУ) 26 січня порушила кримінальну справу за результатами ревізії, проведеної Державною фінансовою інспекцією (раніше - ГоловКРУ) у Міністерстві оборони України та Генеральному штабі Збройних сил України (ЗСУ). Про це повідомляє видання zn.ua.
Згідно з актом ревізії № 08-21/72 від 13 грудня 2010 р. виявленими за період 2008-2009 рр. порушеннями "державі завдано матеріальних збитків на загальну суму 6 млн 589,02 тис. грн".
ГПУ порушила кримінальну справу "за фактами зловживання військовими службовими особами Головного управління зв'язку та інформаційних систем Генерального штабу Збройних сил України службовим становищем в інтересах третіх осіб при закупівлі в 2008-2009 рр. за бюджетні кошти послуг на виконання дослідно-конструкторських робіт під час створення Єдиної автоматизованої системи управління ЗС України ".
Справу порушено за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 423 Кримінального кодексу України - "Зловживання військовою службовою особою владою або службовим становищем".
Частина 2 ст. 423 КК України за такі діяння передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.
У зазначений період 2008-2009 рр.. пост міністра оборони обіймав Юрій Єхануров, пост начальника Генерального штабу - Сергій Кириченко, начальника Головного управління зв'язку та інформаційних систем Генерального штабу - Михайло Малярчук.
Ю.Єхануров і С.Кириченко в даний час не обіймають посад у військовому відомстві.
М.Малярчук в кінці березня 2010 року був призначений на посаду заступника міністра оборони.
Як повідомило джерело видання в ГПУ, М.Малярчука вже викликали для дачі пояснень у рамках порушеної кримінальної справи.