ua en ru

ГПУ порушила понад 500 справ за фактом злочинів режиму Януковича, - Ярема

ГПУ порушила понад 500 справ за фактом злочинів режиму Януковича, - Ярема
Генеральна прокуратура України відкрила понад 500 кримінальних проваджень за фактом злочинів режиму екс-президента Віктора Януковича.

Генеральна прокуратура України відкрила понад 500 кримінальних проваджень за фактом злочинів режиму екс-президента Віктора Януковича. Про це повідомив генпрокурор Віталій Ярема в своїй статті на "Дзеркалі тижня".

"Майже 140 днів діюча команда Генеральної прокуратури працює над розкриттям злочинів Януковича і колишніх високих посадових осіб. Понад 500 кримінальних проваджень, 4 тис. опитаних свідків, тисячі проведених експертиз та десятки міжнародних запитів. Все це в умовах прихованого саботажу, неофіційного протидії, опору полуреформированной системи, вимушеної розслідувати злочини, до яких вона була безпосередньо причетна", - пише Ярема.

За його словами, драматизм ситуації полягає в тому, що знаряддям злочину стали не якась окрема організація або група людей, а офіційні силові структури.

"По суті, слідство має справу з організованим злочинним угрупованням в масштабах держави. В України, а можливо у всієї Європи, досі не було досвіду розслідувань беззаконня такого розмаху", - вважає генпрокурор.

Нагадаємо, напередодні Ярема обговорив з представниками делегації Міжнародного кримінального суду хід розслідування справи екс-президента України Віктора Януковича та інших колишніх посадових осіб України.