ua en ru

ГПУ: В Україні кількість зареєстрованих злочинів в 2010 р. збільшилося на 15,2%

Сьогодні парламентський комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності планує рекомендувати Верховній Раді заслухати доповідь генерального прокурора Віктора Пшонки про підсумки роботи у 2010 р.

У розпорядженні "Комерсант-Україна" опинився звіт Генеральної прокуратури (ГПУ) про результати діяльності у 2010 р. У документі констатується, що в порівнянні з 2009 р. кількість зареєстрованих злочинів збільшилася на 15,2%. У ГПУ також відзначають, що слідчі органи необгрунтовано часто застосовують прослушку, негласне проникнення до житла та інші заходи, що обмежують права громадян. Крім того, зі звіту стало відомо, що в 2010 р. якийсь народний депутат був притягнутий до відповідальності за вчинення корупційних дій, пише видання.

У ГПУ невдоволені якістю розслідування справ, пов'язаних з боротьбою з організованою злочинністю. У документі підкреслюється, що з 10 тис. вивчених справ "скасовано майже 300 незаконних постанов та внесено більше 500 письмових вказівок ... 620 посадових осіб слідчих органів притягнуто до дисциплінарної відповідальності".