ua en ru

ГПУ: Щодо колишнього т.в.о. міністра оборони України обрано запобіжний захід узяття під варту

Генпрокуратурою України (ГПУ) закінчено розслідування у кримінальній справі за обвинуваченням тимчасово виконуючого обов'язки міністра оборони України І. та арбітражного керуючого державного підприємства Міноборони України "Феодосійський судномеханічний завод" М. у службових зловживаннях та пособництві у незаконному відчуженні майна під час його санації. Про це їм оголошено 1 листопада 2010 року, повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України (ГПУ).
У ході досудового слідства встановлено, що обвинувачений І. у листопаді 2009 р., обіймаючи вказану посаду, зловживаючи службовим становищем, усупереч інтересам служби та в порушення вимог законів України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" і "Про приватизацію державного майна", підписав складений керуючим санацією М. план санації, яким передбачено реалізацію держмайна, яке складає цілісний майновий комплекс зазначеного підприємства, у тому числі трьох причалів, бомбосховища та будівлі, яка забезпечувала розміщення і збереження мобілізаційних матеріальних резервів, що не дозволялось за процедурою санації.
Унаслідок незаконних дій обвинувачених майно державного підприємства було реалізовано однією із приватних комерційних структур, що завдало збитків державі на суму 70,9 млн грн.
Стосовно обох обрано запобіжний захід - взяття під варту.
Нагадаємо, Валерій Іващенко обіймав посаду т.в.о. міністра оборони із червня 2009 р. до березня 2010 р.