ua en ru

ГПУ встановила численні факти незаконних арештів активістів Євромайдану взимку 2014 р

Генеральна прокуратура України (ГПУ) встановила численні факти незаконних арештів активістів Євромайдану в січні-лютому 2014 р

Генеральна прокуратура України (ГПУ) встановила численні факти незаконних арештів активістів Євромайдану в січні-лютому 2014 р. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Встановлено, що працівники спецпідрозділу "Беркут" та оперативні співробітники МВС неодноразово, безпідставно та всупереч вимогам чинного законодавства затримували громадян, нібито за участь у масових заворушеннях та доставляли їх до райуправлінь міліції р. Києва. У подальшому незаконно затримані громадяни безпідставно притягнуті до кримінальної відповідальності за вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 294 Кримінального кодексу України (організація масових заворушень, що супроводжувалися насильством над особою, погромами, підпалами, знищенням майна, захопленням будівель або споруд, опором представникам влади)", - йдеться в повідомленні.

За даними фактами ГПУ до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про кримінальні правопорушення, передбачені ст. 365 ч. 2 (перевищення влади або службових повноважень), ст. 372 ч. 2 (притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності), ст. 375 ч. 1 (винесення суддею завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови) КК України.

В даний час проводиться досудове розслідування.