ua en ru

ГПУ встановила учасників викрадення автомобілів на 20 млн дол., що переправлялись в Лівію

Генеральна прокуратура України встановила осіб, причетних до викрадення автомобілів на 20 млн дол., що переправлялись в Лівію.

Генеральна прокуратура України встановила осіб, причетних до викрадення автомобілів на 20 млн дол., що переправлялись в Лівію. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Генеральною прокуратурою України здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 15, ч. 4 ст. 190 КК України за фактом замаху на шахрайське заволодіння автомобілями на суму понад 20 млн. дол., які судном "Фаіна" морським шляхом направлялись з Йорданії в Лівію, а 18 березня 2013 р. відвантажені в Іллічівському морському порту", - йдеться в повідомленні.

У ході розслідування 29 та 30 липня 2013 р. складено повідомлення про підозру у вчиненні цього злочину двом особам, їх оголошено в розшук. 1 серпня 2013 р. Печерський райсуд Києва надав дозвіл на їх затримання з метою приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, раніше судно з громадянами України в Лівії захопили через борг судновласника в 9,5 млн дол.

Зазначимо, вчора повідомлялося, що в Києві за період січень-липень 2013 р. було зареєстровано 93 угони автомобілів.У липні в столиці України було вкрадено 17 машин. При цьому за 7 міс. в Києві автовласникам було повернено 44 вкрадених автомобіля. У липні ц.р. співробітники ДАІ повернули автовласникам 9 вкрадених машин.